8.3.21

4ºEI_Laboratorio de Ideas: cociñando con-Ciencia

 Neste mes de marzo, no que se celebrou o Día da Muller, o equipo creativo, propuxo para o laboratorio de ideas utilizar a cociña como laboratorio científico de aprendizaxe, traballando conceptos matemáticos a través da manipulación e pór en valor a figura da muller en relación ó mundo da cociña.


Por iso durante este mes realizamos varias actividades:

 


1. Quen cociña nos contos?



Conmemoramos o Día da Muller Traballadora coa actividade "Quen cociña nos contos infantís?". Para iso fomos á biblioteca a buscar contos nos que aparecera alguén cociñando e despois estivemos analizando, e comprobamos, que na maioría cociñaban as mamás, as avóas ou as nenas. Finalmente, relacionamos cada conto coa persoaxe que cociñaba, quedando este fermosa mural para que o resto dos compañeiros e compañeiras tamén poidan reflexionar sobre este tema. Podedes ver todas as fotos da xornada premendo no seguinte enlace: Día da muller.


Despois relacionamos o noso Proxecto do Bosque con este laboratorio:


2. Que comen as aves?

 Investigamos que comen as aves, e a verdade é que as nosas hipóteses xa eran moi acertadas pero fixemos un xogo moi divertido, tiñamos que meter a man sen mirar nunha bolsa e se queríamos, comelo. Ao principio estaban un pouco asustados porque pensaban que eran gusanos de verdade pero resultaron ser gusanitos e pequenas gominolas de froitas. Podedes ver as fotos premendo no seguinte enlace: comida de paxaros.



Despois fumos a cociña a preparar uns gusanos de froitas moi especiais porque a base era de chocolate e porque tamén traballamos a lóxica-matemática xa que as froitas seguían unha serie. Podedes ver as fotos premendo no seguinte enlacea: gusanos.



3. Batido de froitas



Tras realizar a actividade na cociña  Que comen as aves?, sobrounos moita froita: uvas, plátanos e fresas, e tamén un pouco de chocolate.

Para non tirar e desaproveitala froita, decidimos realizar algunha receita na que tiveran que seguir cortando, extendendo chocolate e vendo a transformación da materia, así que fixemos batidos que estaban boísimos, aínda que a algúns non lles gustou moito, pois non tiña máis azucre que o natural da froita e o pouco chocolate que extenderon por dentro do vaso, o que quixo claro.

Para ver as imaxes premede no seguinte enlace:


Ningún comentario:

Publicar un comentario